Hoe kies ik de juiste hondenmand?

  • 3 min lezen

Tips voor het kiezen van de juiste hondenmand

Het kiezen van de juiste hondenmand is zeer belangrijk voor het comfort en de gezondheid van uw hond. Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet/mag houden bij het selecteren van de perfecte hondenmand. RolaPet geeft u een aantal praktische tips die u kunnen helpen om de juiste keuze te maken.

Grootte en vorm van de mand

Ten eerste is de grootte van de mand belangrijk. Uw hond moet voldoende ruimte hebben om zich te kunnen uitstrekken en comfortabel te liggen. Meet uw hond van neus tot staart en voeg ongeveer 15-20 cm toe om de juiste maat te bepalen. Zo heeft uw hond alle ruimte om comfortabel te liggen en te kunnen bewegen. De vorm van de mand moet daarbij ook aansluiten op de slaapgewoonten van uw hond. Rond of ovaal kan fijn zijn voor honden die zich graag oprollen, terwijl een rechthoekige mand ideaal is voor de hond die zich graag uitstrekt.

Ondersteuning en comfort

Net als mensen hebben honden ook behoefte aan goede ondersteuning, vooral als ze wat ouder zijn of gezondheidsproblemen hebben, zoals artritis. U kunt dan een hondenmand kiezen met een stevig matras of memory foam, die zich vormt naar de contouren van het lichaam van uw hond. Die ondersteuning helpt bij het verlichten van drukpunten en kan bijdragen aan een betere nachtrust en algemeen welzijn van uw hond.

Materiaal en duurzaamheid

Hondenmanden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en hebben elk hun specifieke voordelen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een mand gemaakt is van duurzame materialen die bestand zijn tegen dagelijks gebruik en die geschikt is voor het specifieke gedrag van uw hond. Als uw hond bijvoorbeeld graag knaagt, is een mand van stevig materiaal een absolute must. Zorg er ook voor dat de hoes van de mand afneembaar en wasbaar is. Dit maakt het schoonmaken van de mand eenvoudiger en zo kunt u uw hond een hygiënische slaapomgeving bieden.

Stijl en ontwerp

Hoewel comfort en functionaliteit prioriteit moeten zijn bij een hondenmand kiezen, kunt u zelf ook gevoelig zijn voor de stijl en het design van de mand. Kies dan een mand die past bij uw interieur, zodat deze niet alleen functioneel is voor uw hond, maar dat deze voor u ook aantrekkelijk oogt. Er zijn tal van kleuren en ontwerpen van hondenmanden beschikbaar. Maak dus gerust een keuze die past bij de hond en zijn of haar baasje! 

Specifieke behoeften en extra functies

Heeft uw hond behoefte aan een mand met extra functies? Denk aan verwarming voor koude dagen of verkoelende elementen tijdens warme dagen. Er zijn ook manden met verhoogde randen, die ideaal zijn voor honden die graag hun hoofd ergens op leggen. Kortom: er is voor elke hond en elke baasje wel een hondenmand te vinden die perfect voldoet. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat er aan hondenmanden verkrijgbaar is bij RolaPet? Of heeft u advies nodig bij het kiezen van de juiste hondenmand? Stuur dan een e-mail naar customerservice@rolapet.com. We helpen u graag!


Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.